divendres, 21 d’agost del 2009

Les xerrades informatives de CiU Riudellots







Són moltes les qüestions d’actualitat que, per ésser molt especialitzades o tècniques, requereixen una bona explicació d’alguna persona que les hagi estudiat de primera mà. La crisi econòmica, la Llei de la dependència i la situació de la nostra gent més gran o el Pla Bolonya i la situació de l’ensenyament a Catalunya són, només, algunes d’aquestes qüestions. La secció local de Convergència i Unió va organitzar, el 26 de març i el 4 de juny i a aquells efectes, dues xerrades-tertúlies obertes a tots els veïns i veïnes del poble.


La primera va anar a càrrec del diputat del Parlament de Catalunya, Antoni Fernández Teixidor, i va tractar el tema de la crisis econòmica. L’Antoni és President del Consell d'Economia i Finançament de CiU, censor jurat de comptes, auditor de comptes, consultor i assessor fiscal, diplomat en ciències empresarials –especialitat comptabilitat i auditoria de comptes- i titulat mercantil.

El 26 de març, l’Antoni va parlar, de manera molt distesa i entenedora, de la situació econòmica actual, de la seva gènesi i de les perspectives de recuperació.

Després d’una inicial exposició, es va donar lloc a un torn de paraules molt animat i concorregut que, de ben segur, va servir per a que, en acabar la tertúlia, tinguéssim les coses un pèl més clares.


La segona xerrada es va emmarcar en la campanya electoral de les europees i va ésser a càrrec del també diputat del Parlament de Catalunya, Eudald Casadesús i Barceló. L’Eudald és Llicenciat en Ciències Químiques –especialitat de química orgànica- per la Universitat Autònoma de Barcelona i Professor de secundària, avui en excedència, de l'Institut d'Ensenyament Secundari Abat Oliba de Ripoll. Actualment és President de la Federació de les Comarques Gironines.

El 4 de juny, l’Eudald va parlar-nos de la importància d’Europa, de la importància del que al Parlament Europeu es decideix, de l’alta abstenció que es preveia i de la desafecció política dels ciutadans i de com les eleccions europees podrien significar l’inici de la fi del tripartit a Catalunya. I val a dir que els resultats d’aquelles eleccions han estat molt bons per a la nostra federació.


CiU de Riudellots de la Selva